Miten voin säästää kestovaippaostoksilla?

Kestovaipat tulevat lähes aina kertakäyttövaippoja edullisemmiksi tarkasteltaessa lapsen koko vaippakautta eli aikaa, joka hänellä kestää kuivaksi oppimiseen. Kuitenkin kestovaippojen hankintahinta saattaa pelästyttää monen kestovaippojen käyttöä harkitsevan perheen – pitäähän suuri osa vaippahankinnoista tehdä kestovaippojen kohdalla juurikin vaippakauden alussa, toisin kuin kertakäyttöisten vaippojen osalta, joita ostetaan yleensä pikkuhiljaa paketti tai pari kerrallaan koko lapsen vaippakauden ajan. Toisaalta jos olet valmis näkemään hieman vaivaa, voit löytää vaipat hyvinkin edullisesti.

Kokosimme vinkkilistan, jonka avulla voit säästää suurenkin summan vaippaostoksissa. Tässä vinkkimme:

– Etsi hyväkuntoisia kestovaippoja käytettyinä kirpputoreilta ja verkossa toimivilta kestovaippoihin ja lastentarvikkeisiin suuntautuneilta verkkokirpputoreilta sekä Facebook-ryhmistä.

– Jos suosit käyttämättömiä vaippoja, saattaa niitäkin löytää kirpputoreilta – erityisen paljon tuntuu liikkuvan äitiyspakkauksissa olleita kestovaippoja, joita vauvaperhe ei olekaan halunnut itse kokeilla, mutta jotka ovat aivan käyttökelpoisia.

– Hyödynnä verkkokauppojen kestovaippa-alet ja katsele sillä silmällä myös ulkomaisia vaippakauppoja.

– Kokeile mahdollisuuksien mukaan harkitsemiasi vaippamalleja vauvallasi ennen kuin ostat kyseistä mallia useita kappaleita – kaikki mallit eivät sovi kaikille eli on tärkeää löytää juuri se omalle vauvalle sopivin malli.

– Jos olet käsistäsi näppärä, voit ommella vauvallesi vaippoja myös itse – netistä löytyy runsaasti kestovaippakaavoja ja osa kierrätyskankaista voi olla tässä puuhassa käyttökelpoisia – erityisesti erilaisten imujen ompeleminen on helppoa ja nopeaa ja voit säästää näin runsaasti rahaa – muista kuitenkin, että tsi-kestovaipoilla ei ole juuri lainkaan jälleenmyyntiarvoa.

– Vaippakuorina toimivat hyvin myös käsintehdyt merinovillakuoret, joihin löydät hyviä ohjeita netistä.

– Kokeile sopisivatko yhdenkoon vaipat lapsellesi – parhaimmillaan yhdenkoon vaipat palvelevat koko lapsen vaippaiän.

– Myy lapsellesi sopimattomat vaipat pois samantien, kun ne ovat vielä tunnettuja ja suosittuja merkkejä, malleja ja kuoseja – myös kestovaippamaailmassa trendit muuttuvat melko nopeasti ja vaipat kehittyvät huimaa vauhtia.

– Jos aiot jälleenmyydä lapsesi vaipat käytön jälkeen, kannattaa kenties suosia suosittuja ja haluttuja malleja, merkkejä ja värejä – tarkista erilaisista foorumeista, millä vaipoilla on hyvä jälleenmyyntiarvo, mutta muista, että tässäkin asiassa tilanne vaihtelee ja että tämän päivän suosikit saattavatkin olla jo parin vuoden päässä poissa muodista.

– Pyri huolehtimaan vaipoista mahdollisimman hyvin, jotta niitä voisi käyttää vielä seuraavakin lapsi ja jotta niiden mahdollinen jälleenmyyntiarvo säilyisi – kakkatahrat kannattaa poistaa samantien ja aivan kalleimpien vaippojen kanssa kannattanee käyttää riisipaperia tai erillistä kosteusliinaa suojaamassa vaippaa pahimmilta tahroilta ja tämän lisäksi mahdolliset purkautuneet saumat kannattaa korjata muutamalla pistolla ennen kuin ne ratkeavat pahemmin.

– Kierrätä hyväkuntoiset vaipat oman lapsesi käytön jälkeen tai säästä ne mahdollisille perheen muille lapsille – hyväkuntoisista ja suosituista merkkivaipoista voit saada yllättävänkin paljon rahaa takaisin myydessäsi ne käytettyinä eteenpäin ja toisaalta jos lapsellesi odotetaan syntyvän sisarus tai sisaruksia pienellä ikäerolla, kannattaa vaipat säästää seuraavien lasten käyttöä varten.

– Älä sorru kestovaippojenkaan osalta ostamaan sellaista mitä et tarvitse – ihanien vaippakuosien hullaannuttamana tuore äiti saattaa tuntea houkutusta ostaa aivan liian monta vaippaa, mutta tämä ei ole järkevää ja osaltaan hieman jopa vesittää kestovaippailun ideaa – valitse vain ne kaikista kauneimmat kuosit ja jätä muut kauppaan.

– Valitsemalla kauneimmat ja suosituimmat vaippakuosit, saatat onnistua lisäämään vaippojesi jälleenmyyntiarvoa. Toivottavasti vinkeistämme on hyötyä vaippaviidakossa pähkäileville tuoreille vanhemmille!

Kokeile rohkeasti

Suosittelemme, että kokeilet kestovaippailua rohkeasti. Vaikka kestovaippailuun saattaakin liittyä monenlaisia ennakkoluuloja, on se monen kestovaippailua kokeilleen perheen mielestä ollutkin huomattavasti helpompaa kuin he olivat etukäteen kuvitelleet. Kestovaipat ovat kehittyneet runsaasti niistä ajoista, jolloin vauvalle kiedottiin sideharsovaippa ja päälle kietaistiin vielä muovinen vaippasuojus! Nykyiset kestovaipat tarjoavat lapselle liikkumavapautta ja vanhemmille helppoutta – luonnon ja kukkaron kannalta ne ovat myös oivallinen valinta. Jos tästä huolimatta kestovaippojen kokeileminen tuntuu liian monimutkaiselta ajatukselta, mutta haluaisit kuitenkin säästää vaippavalinnoillasi luontoa, suosittelemme kokeilemaan uudenlaisia maatuvia vaippoja. Vaikka ne ovatkin edullisimpia kertakäyttöisiä vaippoja huomattavasti kalliimpia, ansaitsee luonto kuitenkin tämän panostuksen, ja saat itse hyvän mielen!